RIM: QNX σε smartphones μόνο με διπύρηνο επεξεργαστή

Η Καναδική εταιρεία Research In Motion, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μιλούσαν για χρησιμοποίηση του λειτουργικού συστήματος «QNX» σε μελλοντικά smartphones που θα «ρίξει» στην αγορά. Ωστόσο, νέο δεδομένο αποτελεί το γεγονός ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, κρίνεται απαραίτητη η παρουσία διπύρηνου επεξεργαστή στα σωθικά των νέων συσκευών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Dive Into Mobile», ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της RIM, Mike Lazaridis, σημείωσε πως σκοπός της εταιρείας είναι η παρουσίαση του νέου OS και σε smartphones, μετά την εμφάνισή του στο Blackberry Playbook. Μολονότι ο ίδιος δεν αναφέρθηκε χρονικά σχετικά με το πότε θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, φαίνεται ότι είναι πιθανόν να συμβεί την επόμενη χρονιά, καθώς οι διπύρηνοι επεξεργαστές σε smartphones ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με πρώτο δείγμα το LG Optimus 2x.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η RIM γνωρίζει πως το σημερινό λειτουργικό σύστημα «Blackberry OS» που χρησιμοποιεί, δε μπορεί να συνδυαστεί με μελλοντικές, πιο ισχυρές συσκευές, καθώς και το γεγονός ότι το QNX δεν είναι εφαρμόσιμο σήμερα στα υπάρχοντα smartphones της εταιρείας. Παράλληλα, δεν διευκρινίζεται αν το QNX θα διατεθεί μόνο σε συσκευές με οθόνη αφής ή και χωρίς, μιας και την πλειοψηφία των σημερινών της μοντέλων απαρτίζουν κινητά χωρίς οθόνη αφής.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμα που πρέπει να διευκρινιστούν, η πρόθεση της RIM να φέρει το QNX στα μελλοντικά της smartphones προκαλεί ήδη θετικές αντιδράσεις από τους θαυμαστές της, ιδίως μετά την εμφάνιση του Blackberry Playbook.

Written by

0 σχόλια: