Η μετρομανία της απόγνωσης

Η παραζάλη των μέτρων, όλη αυτή η ακατάσχετη μετρομανία που πάει να τρελάνει τους πολίτες, φανερώνει το κυρίαρχο πρόβλημα κυβέρνησης και συνολικότερα της ελληνικής πολιτικής. Που δεν είναι άλλο από αυτό της μοναδικής αδυναμίας σχεδιασμού, επιλογής και παρακολούθησης εφαρμογής των επιλεγόμενων κάθε φορά συνδυασμένων πολιτικών και μέτρων.

Εδώ και χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι τα σχέδια πάσχουν, οι πολιτικές είναι εν πολλοίς αντικρουόμενες και η εφαρμογή τους υπονομεύεται από τη διοίκηση που δεν συντονίζεται. Πράγμα που βεβαιώνει ότι το σύστημά μας, τα κόμματα, οι αρχηγοί και οι υπουργοί, έχουν περιφρονήσει βαθύτατα το επιχειρησιακό σκέλος της πολιτικής.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει διοίκηση έργου, ούτε έχουν ιδέα πώς επιχειρησιακά εφαρμόζεται και παρακολουθείται μια προσπάθεια μια επιλογή ή το απλούστερο των μέτρων. Πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες δεν είναι σε θέση να οργανώσουν και να εκτελέσουν την τιτάνια προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχουν πρόσωπα με εμπειρίες και δυνατότητες. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αρκεί να αποδεχθούν την αδυναμία τους και να κηρύξουν πανστρατιά, κινητοποιώντας, χωρίς αποκλεισμούς, τους καλύτερους και τους αποτελεσματικότερους.

Είναι ίσως η μόνη ελπίδα απαλλαγής από την μετρομανία της απόγνωσης.

Written by

0 σχόλια: