Η Google παρουσίασε τα πρώτα APIs για το Google+

Η Google παρουσίασε το πρώτο API για το Google+, το νέο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας. Η κυκλοφορία του είναι το πρώτο βήμα για τους προγραμματιστές ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Google+ αλλά και να το ενσωματώσουν στις ήδη υπάρχουσες.
«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για το πως το Google+ project φέρνει τον πλούτο και την "χροιά" του διαμοιρασμού της πραγματικής ζωής στο λογισμικό, και σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο μας βήμα προς αυτή την κατεύθυνση φέρνοντάς το στις δικές σας εφαρμογές, καθώς κυκλοφορήσαμε τα πρώτα Google+ public data APIs», έγραψε ο Chris Chabot, υπεύθυνος σχέσεων των προγραμματιστών του Google+.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  authorize_googleplus.png Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  25,4 KBΗ Google ξεκαθάρισε ότι το API που παρουσιάστηκε, είναι επικεντρωμένο σταδημόσια δεδομένα και μπορεί να ανακτήσει/επεξεργαστεί μόνο δημόσια posts και δημόσια δεδομένα προφίλ.

Όπως σημειώνει ένας προγραμματιστής, δεν υπάρχουν πολλά APIs σε αυτή την έκδοση. Έτσι το πρώτο API επιτρέπει την αναζήτηση ενός μόνο ατόμου ή μιας δραστηριότητας στο Google+ κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημιουργία απλών εφαρμογών οι οποίες εμφανίζουν μια δημόσια ροή κάποιου χρήστη στο Google+.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια πρόσφατη αναφορά, οι προγραμματιστές φαίνεται να είναι ενθουσιασμένοι από την προοπτική του Google+. Τα δύο τρίτα αυτών, πιστεύουν ότι η Google έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί ή ακόμα και να καλύψει την διαφορά με το Facebook. Κάτι όμως που απαιτεί την βοήθεια και την υποστήριξη των προγραμματιστών, ειδικά τώρα που η ταχεία ανάπτυξη του κοινωνικού δικτύου της εταιρείας αρχίζει να εξασθενεί.


Πηγή: adslgr.com


Written by

0 σχόλια: