Απεργίες της εβδομάδας

Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου ηλεκτρικός, μετρό και τραμ προκειμένου να διευκολύνουν τον εμπορικό κόσμο, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 έως τις 9 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργούν τα λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στον προαστιακό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Την Παρασκευή, τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρούν στο νομοσχέδιο Ρέππα που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο και προβλέπουν τη μετάταξη 1.500 εργαζομένων, τη συγχώνευση των εταιριών παροχής συγκοινωνιακού έργου σε δύο φορείς και τη μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα, με περιοχή αρμοδιότητας την Περιφέρεια Αττικής, εκτός από τα νησιά.

πηγή: news247.gr


Written by

0 σχόλια: