Ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες στο υπαίθριο internet!

Η αυστραλιανή εταιρεία φυσικής και βιομηχανικής έρευνας, γνωστή και ως CSIRO ήταν η πρώτη που ανέπτυξε την μετάδοση της τεχνολογίας WiFi η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Πλέον, η CSIRO δοκιμάζει να λύσει το πρόβλημα της ταχύτητας του internet σε υπαίθριο χώρο δίνοντας μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έρευνας χρησιμοποίησε αναλογικές κεραίες τηλεόρασης προκειμένου να δουλεύουν ακόμη περισσότερο.
Δηλαδή, έβαλε τους πύργους μετάδοσης του internet, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στις αγροτικές πόλεις καθώς και μια μετατρεπόμενη κεραία τηλεόρασης. Με αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες της CSIRO έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν internet ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες στη Τασμανία έδειξαν ότι βελτιώθηκε αισθητά η παροχή internet σε πόλεις που πριν αντιμετώπιζαν προβλήματα.
Πάντως, ο υπεύθυνος του Project, David Robertson εικάζει ότι θα πάρει περίπου τέσσερα χρόνια έτσι ώστε να βγει στην αγορά η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πηγή : Newsbomb

Written by

0 σχόλια: